søndag 26. september 2010

Selvmotsigelse?

Øst-Europeiske nynazister?

Eh.. vet ikke helt hvor jeg skal begynne med dette. Saken er altså at det blomstrer opp ett østeuropeisk nynazistisk miljø i Norge

 PST hadde Nazi-Tarzan (33) under oppsikt
 
Faksimile: Dagbladet.no

Først må jeg bare få lov til å kommentere navnet, Nazi-Tarzan... Problemet her er at jeg virkelig ikke på noen som helst måte klare å ta stilling til det. Kommentarer blir bare helt overflødige!

Så over til selvmotsigelsen. Hitlers raseteori baserte seg på at den ariske rase står over alle andre raser. Inkludert den slaviske, som skal ha blitt sett på som "parasittisk".

Da er det jo ett tankekors at folk som tilhører denne "rasen". Jeg skriver forresten "rasen" fordi jeg syns det er ett duste-ord, ettersom det ikke har noe med rase å gjøre i det hele tatt. En schæfer og en grand danois er da begge hunder, om enn ikke prikk like.

Uansett; Er det ikke da litt selvmotsigende å sverge til ett ideologisk syn som anser deg selv for å være parasittisk? Du må jo innerst inne vite at du er ett menneske og ikke en parasitt? Han sier jo selv at han reiste hit fordi det er her vikingene er (hvilket henspiller til den romantiserte fortolkningen av den ariske rase).

Er det hat for seg selv, hat for andre, eller ett sterkt ønske om tilhørighet som står bak dette? Alle trenger å føle tilhørighet til en kultur (om enn ubevisst), for å ha noen knagger å henge sin egen tilværelse på.

Kanskje om vi alle sørger for at de som er rundt oss føler at de hører til der, så vil ikke dette hatet for andre blomstre på denne måten?? Kanskje, kanskje ikke. Det er ikke alltid lett å ta til seg de som er litt annerledes... kanskje nødvendig, men ikke lett

2 kommentarer:

  1. Jeg tror egentlig alle selvmotsigelsene du refererer til bare bekrefter det vi alle vet, nemlig at det ikke akkurat er de skarpeste knivene i skuffen som sverger til hat-ideologier.

    SvarSlett
  2. Gudd pøint! hvorfor ikke bare være venner? :-)

    SvarSlett