lørdag 13. november 2010

En stor dag?

Dagen i dag (13.11.2010) kan vise seg å være en stor dag for demokratiet. Ryktene florerer om at Aung San Suu Kyi vil bli løslatt i løpet av dagen, hvilket ville være fantastisk. Men er dagen egentlig så stor?

Militærjuntaen er redde for kvinnen som har vært Burmas rettmessige leder i 21 år.

De er redd makten hennes er altfor stor, fordi hun innehar støtte fra folket. Militærjuntaen har stjålet landet fra dets rettmessige eiere. De har stjålet landet fra det folket som i 1990 valgte sin nye leder på rettmessig vis.

Aung San Suu Kyi ble løslatt fra husarrest i 1995, men ble satt inn igjen i 2000. Det skjedde selvfølgelig fordi folket ønsker henne som sin representant. De ønsker henne som sin leder og organisator. Det ønsker ikke den undertrykkende  militærjuntaen. De vil ha tilbake demokratiet de hadde frem til tidlig på 1960 tallet, da juntaen tok over ved militærkupp.

Dette er det som kan gjøre dagen mindre stor.

Det at Aung San Suu Kyi er ønsket av folket, vil også kunne være hennes endelikt. Sannsynligheten er stor for at hun bare blir satt tilbake i husarrest pga. falske anklager hensatt av militærjuntaen. Vi får bare håpe hun ikke blir utsatt for en "ulykke" som "løser" juntaens problem.

Vi får håpe denne dagen blir så stor som den har mulighet til å bli.
Vi får håpe denne dagen er et steg på veien tilbake til demokratiet i Burma. Det ville ikke bare være en seier for Burma, men en seier for alle som støtter demokratiske verdier i verden.

Vi får håpe det ikke bare er en ny ingrediens i militærjuntaens "demokratiske" farse.Lykke til, Aung San Suu Kyi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar