søndag 5. desember 2010

Tro og fordommer

Muslimene jobber i det skjulte for å ta over det vestlige samfunn og dets kultur.

ikke sant?

I TV2 dokumentaren "det muslimske brorskap" fortelles det om hvordan ekstremister forsøker å overta verdenssamfunnet, ved å bruke Islam. De bruker hijaben som selve nøkkelsymbolet for denne prosessen. Og hijaber ser vi jo over alt, så da er det vel sånn det er da?

Når vi som den dominerende hovedkulturen i denne delen av verden møter disse symbolene, lar vi oss skremme. De er fremmede for oss og vanskelige å forstå. Vi kjenner ikke innholdet i dem og vi vet ikke hvordan de bør leses. Men er det ikke slik med symboler at alle leser dem forskjellig?

Et eksempel kan være et bilde av et nyfødt barn. For de mange vil dette symbolisere glede, liv og familie. Men hva med dem som har mistet et barn? For dem kan det samme bilde representere smerte, depresjon og håpløshet.

På samme måten er det med alle symboler. Det de betyr for deg kommer ut i fra din egen bakgrunn og for-forståelse.

I dokumentaren forteller de at alle kvinner som bærer hijab ser ned på vestlige kvinner og anser dem for å være mindreverdige.

Det vanligste vi pleier å høre er at hijaben representerer kvinneundertrykkelse.

Hvem har rett? Føler de seg overlegne eller undertrykte?

Jeg tror det er viktig å ikke dømme symbolene før man forstår dem. Jeg er for å kjempe for demokratiske verdier og menneskerettigheter, men innbakt i dette ligger også religionsfrihet.

Jeg er med på å fordømme undertrykkelse, men da må jeg først vite at det er det jeg fordømmer. Hvordan vet jeg det?

Har du svaret?

Det eneste jeg vet er at at jeg tror man skal være varsom med å blande religion og politikk.

Alt annet har jeg enda å lære

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar