søndag 30. januar 2011

Harde tider i rekebransjen

Rekesalget har stupt drastisk som følge av fenomenet "vinter".
Dette har hatt dramatiske konsekvenser for hele rekesamfunnet og mange reker sliter.                                                         Kongereken i sitt lune hjem. Foto: kommunikas-JON

 "Det verste er at de bare reker rundt i gatene når de ikke har noe å gjøre", Den heller dystre uttalelsen kommer fra Kongereken, som er den ubestridte leder for rekesamfunnet. Vi i kommunikas-JON har vært så heldige at vi har fått møte kongereken eksklusivt.

Kongereken bor selv i det største skjellet på stranden, men han har allikevel god innsikt i hva som skjer med "reken i gata". Skjellet er gammelt men velholdt og har et snev av gammel herskapelighet over seg.

"Beklager at det lukter litt reke her, men jeg orker ikke å ligge i frysen hele tiden". Lukten er litt intens, men jeg biter det i meg. Det er ikke derfor jeg er her.

Rekesamfunnet er sterk presset av det synkende markedet og og til og med kongen er bekymret.

"På grunn av den store arbeidsledigheten, havner flere og flere reker på loffen". Ikke mer en sekundet etter kongereken får ytret denne setningen, kommer en gjeng rekende over koralene. "Bare se der, de har ingenting annet å gjøre enn å reke rundt".

"Rekende reker ryster riket" Kongereken er tydelig oppgitt. "Vi kan ikke annet enn å vente på at sommeren skal komme tilbake og markedet skal ta seg opp".

Jeg skjønner at saken er dramatisk for rekene, men allikevel klarer jeg ikke å la være å skrelle kongen og ete ham med majones sitron og dill.

Intervjuet ser ut til å være over

Jeg rusler ut av skjellet, til vinternatten som venter...
Hvordan det vil gå med rekene vet jeg ikke, men send mæ rægan, så skal nok rekene overkomme også dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar