søndag 6. mars 2016

Oljesøl


Det går litt tråklete for oljebransjen i disse dager. Mange mennesker har mistet jobben og flere står i fare. Det er fryktelig for de som ikke lenger har noen jobb og det er ikke bra for økonomien til Norge. Allikevel er det en oppside til det som skjer. 

Plaskende rundt i oljesølet svømmer det en bråte nyskapende grundere som kommer opp med helt nye ideer for organisering, økonomisering og konsepter. På et eller annet tidspunkt går bakken tom for olje. Hodene våre går derimot aldri tomme, og tiden er virkelig inne for å bruke dem.

Jeg har ikke enormt mange lesere, men noen hundre svinger innom siden i løpet av et døgn (mange takk). Derfor har jeg lyst til å vise frem et par grundere som jeg synes er flinke og som fortjener så mye drahjelp i oppstarten som mulig. 

(Jada jada, mitt bidrag blir vel beskjedent, men alle munner drar)

Først ut:
Rune Marthinussen, Vitrum

Bildet er sakset fra: fvn.no

Rune har jeg jobbet med tidligere og jeg er også så heldig å få lov til å jobbe bittelitt på dette prosjektet også. Konseptet til Rune er egentlig veldig enkelt. Han har ikke en stor dyr produksjon som trekker opp prisene på produktene hans. I stedet har han ordnet seg avtaler med produsenter som leverer fortløpende til ham etterhvert som han selger. Det er kostnadseffektivt. På den måten kan han fokusere på kunden, og la andre bruke tid på produksjon. Det tjener kunden på :)

Nettbutikken finner du på: http://vitrumvindu.no/ om du  skulle trenge et vindu eller to. Ivar Langenes

Dette bilder er også sakset fra: fvn.no

Ivar kjenner jeg ikke så godt, men man er da i det minste på hilsen. Han er i gang med klesmerket Urban Pioneers. De fleste kjenner ham nok best fra Bølger og Image, men nå er det altså nye prosjekter på gang. Du kan lese mer om det HER

Jeg vet ikke mye om dette prosjektet, men jeg skjønner at Ivar er rett man for jobben. Motekongen Ola Mæle kaller ham et selvgående artilleri. Hvilket er en beskrivelse som passer veldig godt med det inntrykket jeg har av Ivar. 

Her kan jeg ikke gjøre annet enn å ønske lykke til!

På tide med en liten bekjennelse. Denne bloggen tok en litt annen retning enn det jeg tenkte. Ingen av disse to herrene kommer fra oljebransjen... 


Mange andre grundere kunne nevnes. Jeg kunne tatt med:

Harald Sannarnes og Din Reisepartner;  http://www.dinreisepartner.no/

Terje Sannarnes og Rank nr.1; http://www.ranknr1.no/

Herlof Herlofsen og  YESS Hotel; http://www.yesshotel.no/

Eirik Egeland og  Trilobite Microsystems: http://www.trilobite.no/


Jeg kunne nevnt dem men jeg gjør det ikke fordi så mye name dropping blir litt kleint.

Ingen av dem jeg har nevnt i bloggen kommer fra oljen, men når jeg tenker på det så betyr det ikke så mye. Poenget mitt er kanskje heller at de er oljen. De er den nye given som vi kommer til å trenge i Norge fremover. Når oljen ikke kan bære oss lenger trenger vi folk som bretter opp armene og skaper noe på andre måter.

Stå på folkens!Nei søren heller. Leste gjennom bloggen før publisering og innser at jeg ikke har nevnt EN ENESTE kvinne. Nå rekker jeg heller ikke å gjøre noe med det for Stian kommer på kaffe besøk. 

På den andre siden fikk jeg en idé til et nytt innlegg; Kvinnelige grundere. Supert!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar