søndag 8. januar 2012

Selger kjeks for å betale studiene!

"Arne" er ikke som andre jenter. Der andre velger å jobbe som servitører eller butikkmedarbeidere, for å betale seg gjennom studiene, har "Arne" valgt å selge kjeks.

- Jeg tør ikke fortelle noen hva jeg driver med. Jeg er livredd for at venner eller familie skal finne ut hva jeg egentlig gjør på fritiden, forteller student og kjeks-selger, "Arne".

Det er ikke lett for alle studenter å få økonomien til å gå opp og "Arne" har valgt en noe utradisjonell måte å tjene inn litt ekstra lommepenger. Hun selger kjeks! Uregistrert kjekssalg er ikke bare ulovlig men også veldig uglesett i samfunnet. Om noen finner ut hva hun driver med, kan det ende med både bøter og fengselsstraff. I tillegg til en offentlig ut-frysning.


Både bildet og navnet i denne saken, er anonymisert

- Av og til ser jeg meg i speilen og sier "hva er det du driver med", men når lommeboken er tom er det veldig lett å bare selge noen få kjeks, for å fylle den opp igjen, sier "Arne".

Etter at politiet satte et ekstra fokus på å få bukt med organisert kjeks-salg, har det åpnet seg et stort marked for de som selger alene utenfor noe organisert distribusjonsnettverk. Grunnen til dette er at enkeltpersoner som driver med dette, etterlater veldig få spor.

- Det blir noen få smuler, men ingenting som kan spores. Dessuten skjer mesteparten av salget på tilfeldige hotellrom som er leid i falsk navn, forteller "Arne"

Men hva er det som får folk til å snike seg ut å kjøpe kjeks på mørke hotellrom?

- Det er vel litt tilfeldig tror jeg. Noen får ikke det de trenger hjemme, andre liker det bare fordi det er ulovlig. Folk er veldig forskjellige. Noen vil ha kjeks med peanøtter, andre med sjokolade. Januar er det måneden med mest etterspørsel, for folk klarer ikke å lande etter jula, kan "Arne" fortelle.

Enn så lenge har ikke "Arne" blitt oppdaget, men skulle det skje er det over og ut for den unge studinen. Allikevel er salget så lukrativt at hun ikke har noen planer om å slutte. og det er lett og forstå. Til og med for denne durkdreven reporteren var det lett å si nei til en varm kjeks med bær og sjokolade.

1 kommentar: